UERMEND.NL

DOC- Elsloo - Filmmiddag

Op woensdag 13 december wordt tijdens de Inloopmiddag in het Dorps OntmoetingsCentrum, DOC Elsloo, op locatie Maaslandcentrum als extra activiteit film vertoond. Dit gebeurt in een aparte ruimte, zodat de andere activiteiten
gewoon door kunnen gaan. De film duurt één uur en drie kwartier (inclusief een kleine pauze) en is voor iedereen gratis toegankelijk.
U hoeft nergens lid van te zijn, u bent van harte welkom!
Aanvang 14.00 uur.
De film: Hachi
Een aangrijpende film met een pakkend verhaal en in de hoofdrol Richard Gere.
Professor Parker Wilson (Richard Gere) vindt een verlaten hond bij het treinstation. Parker neemt de hond, genaamd Hachi, mee naar huis, zodat hij de hond terug kan brengen naar zijn eigenaren. Terwijl de vriendschap tussen hen sterker wordt, is de zoektocht naar de eigenaren op een dood spoor gekomen.

Knipsel220171120

Kerstdiner voor Alleenstaanden
Op donderdag 21 december organiseert de werkgroep Dorps Ontmoetingscentrum (DOC Elsloo) van het Dorpsplatform Elsloo een kerstdiner voor alleenstaanden.
De vrijwilligers van de kookgroep zullen in samenwerking met de beheerster van het Maaslandcentrum maar liefst een vijfgangendiner bereiden. De leden van de coördinatiegroep van het DOC Elsloo en andere vrijwilligers zullen het eten uitserveren. Het diner begint om 17.00 uur
Door deze vrijwillige inzet kan het diner aangeboden worden voor € 7,50 per persoon, inclusief welkomstdrankje, exclusief overige consumpties.
60 alleenstaanden kunnen deelnemen.
Kaarten zijn verkrijgbaar in het Maaslandcentrum. Het motto hierbij is: wie het eerst komt, wie het eerst maalt: op = op. Ontmoet elkaar op het kerstdiner: het wordt sfeervol en gezellig.

< terug


Redactie: Uermend.nl 2017-11-20  20:20:00

Bron: emailredactie Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


sport
.


Mantelzorgsalon Stein: het Keukentafelgesprek

 Mantelzorg

Een maal per maand vindt de mantelzorgsalon plaats in de gemeente Stein. U kunt gewoon binnenlopen voor een kopje koffie en een praatje. Tijdens de salon wordt informatiegegeven over een (actueel) mantelzorgthema. U kunt andere mantelzorgers ontmoeten en uw vragen stellen aan de mantelzorgconsulent van Steunpunt Mantelzorg Zuid. U hoeft zich voor deelname niet aan te melden. Loop gewoon eens binnen.

Vanmiddag besteden we samen met Marly van der Linden, klantmanager WMO, aandacht aan het keukentafelgesprek. Hoe gaat dat en hoe bereid je je er op voor? Er is tevens ruimte voor ontmoeting bij een kopje koffie.
Do 23 nov / 14.00-15.30u / Buurtcentrum Nieuwdorp / Bergènkenstraat 1 / Stein

< terug


Redactie: Uermend.nl 2017-11-07 20:36:09

Bron: emailredactie Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


 

sport

sport
.


Burgemeester en wethouders in actie tijdens Week van Respect

Deze week is het de Week van Respect. Via interactieve lesprogramma’s en gastlessen wordt jongeren geleerd hoe een tolerante en respectvolle samenleving er uitziet. Het onderwijs staat namelijk aan de basis voor de realisatie van een respectvolle samenleving. Op scholen komen veel culturen samen, waarbij ruimte is voor iedereen. Afkomst, sekse, huidskleur, seksuele geaardheid of geloof mogen daarbij geen rol spelen. Daarover wordt tijdens de Week van Respect vrijuit met elkaar gesproken. Daarnaast zet het blijvende karakter van een fysieke Respectzone op een school het onderwerp pas écht op de kaart.

Het Steinse college van B&W gaat met de leerlingen in gesprek over de actualiteit van het onderwerp. Gedurende de week geven de burgemeester en wethouders op verschillende basisscholen een ‘gastcollege’ en starten ze samen met de leerlingen een ‘respectzone’. Burgemeester Leurs was te gast bij kinderen van Basisschool De Avonturijn in Berg a/d Maas.

< terug


Redactie: Uermend.nl 2017-11-07 20:40:09

Bron: emailredactie Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


sport
.


MIDWEEKTOCHT 15 NOVEMBER 2017 GULPEN

Op woensdag 15 november 2017 wordt alweer de laatste Midweektocht van 2017 in Gulpen georganiseerd. De midweekwandelingen zijn ideale tochten voor iedereen die op zoek is naar een ontspannen en gezond uitje op een doordeweekse dag.
Elke midweekwandeling kent steeds nieuwe routes en paden die de prachtige omgeving van Gulpen tot zijn recht laten komen. Iedere deelnemer ontvangt bij inschrijving een gratis versnapering voor onderweg. Het midweekteam staat klaar om u te ontvangen en te verwennen.
• Routes van 5, 10 en 15 km
• Steeds nieuwe routes
• Gratis versnapering voor onderweg
• Ideaal voor senioren, kinderen, vakantiegasten en mensen met wisseldiensten

Wie na het parcours van 10 km nog energie over heeft kan aansluitend nog het parcours van de 5 km lopen.

Tijdens de midweektochten wordt er géén aparte rustplaats worden ingericht. Wel zal voor de wandelaars op de 10 km en 15 km het parcours zodanig worden uitgezet dat zij onderweg een café of restaurant zullen passeren, alwaar zij een korte sanitaire stop kunnen maken en eventueel hun inwendige mens kunnen versterken.

Startplaats: Café Paddock, Dorpsstraat 13 te Gulpen
Starttijd: 5 km vanaf 9.00 tot 14.00 uur, 10 km vanaf 8.00 tot 14.00 uur
15 km vanaf 08.00 tot 13.00 uur. Sluitingstijd om 17.00 uur
Inschrijfgeld: Conform de richtlijnen van de regio Limburg van de KWBN
IVV-stempel is aanwe¬zig
Informatie: www.veldlopersgulpen.nl, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

< terug


Redactie: Uermend.nl 2017-11-05 12:00:09

Bron: emailredactie Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


sport

sport
.


Inschrijven nog mogelijk op cursussen die in november starten.

Pers elsloo

Reeds velen gingen u voor door deel te nemen aan het cursusprogramma van het Dorpsontmoetingscentrum Elsloo. Voor onderstaande cursussen en workshops die binnenkort van start gaan zijn nog plaatsen vrij:
• Betovering met Vilt, 4 donderdagmiddagen van 14.00 tot 16.00 uur.
Docent: mevr. Wilma Paulissen. Start 23 november. Kosten € 15, inclusief materialen.
• Betovering met Vilt, 4 vrijdagmiddagen van 14.00 tot 16.00 uur.
Docent: mevr. Wilma Paulissen. Start 24 november. Kosten €15, inclusief materialen.
• Grieks Koken en Eten, maandag 13 november van 16.00 tot 20.30 uur.
Docent: mevr. Angelique Leurs. Kosten € 35, inclusief voedingsingrediënten.
• Grieks Koken en Eten, zondag 26 november van 16.00 tot 20.30 uur.
Docent: mevr. Angelique Leurs. Kosten € 35, inclusief voedingsingrediënten.
• Surinaams Koken en Eten, 3 donderdagmiddagen van 13.00 tot 17.00 uur
Docent: mevr. Ruth Lemmens. Kosten € 55, inclusief voedingsingrediënten, voor de 3 middagen. Data: 14 december 2017, 11 januari 2018 en 15 februari 2018
• Surinaams Koken en Eten, 3 vrijdagmiddagen van 13.00 tot 17.00 uur
Docent: mevr. Ruth Lemmens. Kosten € 55, inclusief voedingsingrediënten, voor de 3 middagen. Data: 15 december 2017, 19 januari 2018 en 23 februari 2018
Inschrijven kan op de site www.dorpsplatform-elsloo.nl. Ook kunt u bij het Maaslandcentrum een papieren aanmeldformulier invullen. Op bovenstaande site staat ook de beschrijvingen van de cursussen. Mondelinge informatie kunt u krijgen op de gezellige inloopmiddagen van het Dorps Ontmoetingscentrum, elke woensdagmiddag van 13.30 uur tot 17.00 uur in het Maaslandcentrum, Burg. Maenenstraat 45 in Elsloo. Aldaar worden ook alle cursussen en workshops uitgevoerd.

< terug


Redactie: Uermend.nl 2017-10-29 12:26:09

Bron: emailredactie Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


sport

.