UERMEND.NL

SINT OP DE MAASKEI IN URMOND

De verplaatsing van de Sint dit jaar van HOT naar HER ondervindt nogal wat hobbels. De vaart met de stoomboot ging gepaard met huizenhoge golven…Pieten overboord….boek kletsnat. De aankomst in Urmond…opengebroken wegen…brug in de stellingen. Bij de scouting ging Sint op zijn toeter neer.
Vrijdag, bezoek op de Maaskei……Amerigo verliest zijn gouden hoef…politie erbij. Ik denk dat hij bij terugkomst in Spanje nog een oranjeappeltje te schillen heeft met zijn transportpiet.
Enfin….gekapt en fris niet geschoren is hij, met 3 Pieten toch eindelijk gearriveerd op de school.
Het was een drukke bedoening op school. Het waren dit jaar wel erg veel kindertjes die hun opwachting maakten. Iedereen kreeg de kans om de Sint een handje te geven en een liedje te zingen. Kilo’s pepernoten vlogen door de lucht en elk kind werd voorzien van presentjes.
Meester Jean was niet aanwezig…..angst voor de Sint ??? Wij zullen het niet weten. Hij zal wel weer ongetwijfeld iets uitgespookt wat niet door de beugel kan.
Door de kleinere klassen…of zijn het grotere aantallen kinderen was de groepsfoto dit jaar wel een bijzonder kunststuk op zich. Op de tafeltjes, stoeltjes en banken moest men staan om allemaal op de foto te komen. Hier en daar ging dat gepaard met omkiepende fotomodellen.
Een bijzonderheidje was dat Dean Aendenroomer zijn verjaardag vierde. Hij mocht dan ook op de statiefoto met Sint en Pieten. PROFICIAT DEAN MET JE 8STE !!
Héééél voorzichtig vertrok het bisschoppelijk gezelschap rond de middag naar de volgende stopplaats.

Maaskei 158

        Fotoalbum Hen Breuls

< terug


Redactie: Uermend.nl 2017-12-01 19:00:00

Bron: emailredactie Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


sport
.