UERMEND.NL

SINT BIJ DE SCOUTING

Woensdagavond…….het hele jaar door een heerlijke avondje bij Scouting Urmond.
Maar afgelopen woensdag was het een extra heerlijk avondje. De Sint met zijn knechten kwam op bezoek bij de welpen, scouts, explorers en stafleden in het HK in de Beurstel. Vooral de kleintjes zaten vol spanning te wachten op wat de Sint voor hun in petto…sorry…de zak had. Natuurlijk iets lekkers en een prachtige hoofdlampje, hartstikke handig voor hun avonturen in het donker. De groteren werden vervolgens op hun spreekwoordelijke vingertjes getikt. Want er stond nogal wat in het bekende boek. Bij sommigen stond het schaamrood op de kaken. Ladingen pepernoten werden over hen uitgestort.
Maar Sinterklaas had ook nog een grote verrassing meegebracht.
Sam Penders, Hans Fredrix en Patrick Fredrix mochten het bronzen waarderingsteken van Scouting Nederland in ontvangst nemen voor bewezen diensten. Uiteraard was er ook een prachtig bloemetje voor de partners.

Sinterklaas

Het was er nog lang gezellig.
Sint stipte ook nog aan wat deze organisatie betekend in de Urmondse samenleving. Opgericht in 1951, dus al meer als 65 jaar, bieden zij jongeren leerzame en onderhoudende programma’s aan. Laatste jaren loopt de belangstelling echter iets terug. Wellicht dat men leidt onder een verkeerd image. Het is beslist geen oubollige vereniging. Mettertijd heeft men zich aangepast op de moderne wensen van de jeugd, jongens en meisjes. Er wordt geknutseld, gesport, gespeld en op zijn tijd gekampeerd.
Vrijblijvend kan men, iedere woensdagavond 18.30 uur, bij hen binnenlopen om zich van een en ander te vergewissen. Verbaas en verwonder U.
Meer info ?
Patrick Fredrix, tel. 06-51294292

                                                                                         Fotoalbum Hen Breuls

< terug


Redactie: Uermend.nl 2017-11-30 20:00:00

Bron: emailredactie Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


sport
.